Zorgtuin Groeningherland
 
"Iedereen kan wat doen. Soms weet je alleen niet precies wat"

Diensten

 

Op de zorgtuin is van alles te doen. Anders dan je misschien zult denken is het niet alleen maar planten en onderhoud van de tuin. Kijk mee naar de verschillende mogelijkheden die wij bieden.


De Tuin

Allereerst hebben we natuurlijk een schitterende tuin. En zoals dat is met alle schitterende dingen, heeft ook deze tuin aandacht nodig. Samen met een begeleider kan je de tuin in gaan om verschillende dingen te doen. Maaien, snoeien, zaaien, poten en onderzoeken zijn een aantal van de mogelijkheden. Wil je een idee hebben van de grote van de tuin en wat er allemaal groeit? Kijk dan ook eens bij media naar de verschillende foto's. 

Creatief

Nou kan het natuurlijk ook zo zijn dat jij niet de meest groene vingers hebt van iedereen, maar het wel heerlijk vindt om creatief bezig te zijn. Ook dat is mogelijk bij ons op de zorgtuin. We hebben een eigen crea-ruimte waar je in alle rust bezig kunt zijn met allerlei uiteenlopen projecten. Er is de mogelijkheid om te schilderen, hout te bewerken, kleuren, diamond paintings te maken of te beeldhouwen. En is niet direct voorhanden wat jij wilt doen, dan gaan we samen op zoek naar mogelijkheden om dit wel te gaan doen.


De Kas

Is planten wel wat voor jou, maar ben jij meer geïnteresseerd in de wat tropische soorten? Dan kan je ook bij ons in de kas komen werken. We hebben veel verschillende speciale planten die flink wat liefde en aandacht nodig hebben om goed te kunnen groeien. De planten worden gekweekt van zaden die gekocht worden of ook uit eigen soorten komen. In ons eigen laboratorium worden deze in een voedingsbodem gezet om later weer uitgezet te worden of verder op te kweken in de kas.